About Me

My photo
Nurul Amirah Binti Rosli. Major in Economy. Future Economist.

Saturday, December 10, 2011

Hidup Sendiri-sendiri

Manusia sekarang macam macam ragam kan
Tak sudah sudah nak kacau hidup orang
Orang happy sikit mula la cemburu
Mula lah nak porak peranda
Tapi korang ada pikir tak perasaan orang yang korang porak perandakan hidup mereka?
Tak rasa kan sebab korang buat korang tak rasa orang xbuat kat korang
Manusia ni berubah
Baik ke jahat
Jahat ke baik
Bukan hak korang nak menilai ke apa.
Korang habis kenal ke seseorang tu sebelum korang nak nilai dia?
Please la jangan nak bajet sgt korang tu baik.
Bukan kita yang nilai diri sendiri
Baik buruk kita Allah je tahu.
Belum tentu kita baik kita tak pernah buat dosa kan.
Kalau korang tak puas hati bila seseorang tu buat taik kat korang
Korang chill jela.
Allah dah cakap KARMA tu ada.
So jangan la nak pertikaikan.
Kalau satu hari nanti apa yang korang buat kena korang balik
Korang memang kena siap sedia.
Korang kena rasa apa yang orang lain rasa dengan apa yang korang buat.
So aku harap korang hidup la dgn hidup korang jgn sebuk hal orang lain.
Mr.E selalu cakap jangan dendam maafkan setiap kali nak tidur
InsyaAllah korang akan tenang.
Biarlah apa orang nak buat yang penting kekalkan jaga kehidupan dan kebahagiaan korang.
Kepada sesiapa yang dengki dgn aku ke aku harap korang rilek sudah la ye.
Dengki2 nak pergi mana?
Buat tambah dosa and tempah neraka je.
Assalamualaikum

Friday, December 9, 2011

A Night with You





Walaupun sekejap walaupun tidak lama
Terima kasih awak :)

Thursday, December 8, 2011

Loving You Tonight

Lost in the day, in a way, it's same as the one before this,
And I wish I could say that's it's all black and white
But it's grey. It's the same, it's the same and I'm so tired
But you are what I'm coming home to

Oh and I'm thinking about a red wine buzz and takin' it easy,
And I got you in my arms, takin' a break from crazy

And I'll say "hey!"
You'll say "baby, how's your day?"
I'll say "crazy"
But it's all gonna be alright
You'll kiss my smile
I'll pull you closer
Spend a while just getting to know ya
But it's gonna be all alright
I'm loving you tonight
Loving you tonight

And you are there on my heart at the start of my every morning
And I can't deny by the end of the day that I'm running on empty
But you make me full, steal my breath
You're so unpredictable
That's what I'm coming home to

Oh I'm dreaming about a romance, slow dancing with you
When I got you in arms, I don't care what we do

And I'll say "hey!"
You'll say "baby, how's your day?"
I'll say "crazy"
But it's all gonna be alright
You'll kiss my smile
I'll pull you closer
Spend a while just getting to know ya
But it's gonna be all alright
I'm loving you tonight
Loving you tonight

Every day is just the in-between
The hours separating you from me
I know you'll be waiting
I know that you'll be waiting

And I'll say "hey!"
You'll say "baby, how's your day?"
I'll say "crazy"
But it's all gonna be alright
You'll kiss my smile
I'll pull you closer
Spend a while just getting to know ya
But it's gonna be all alright
I'm loving you tonight
Loving you tonight


p/s: thnx MR.E :')

Wednesday, December 7, 2011

Running man

 okay selama ini selama bebulan2 yang lepas aku memang payah bebonar nak
feel tgk running man
aku selau tak paham why why why mereka mereka sgt mengilakan
running man
omg omg omg ayat melayu memang fail okay
but but but now i really dont know why i can watch that movie
after i start with 1st episod
mintak nyawa mintak nyawa
rada nak berguling ja. lawak gila
belum lawak gila babi lagi.
seriously cuti mid term break ni aku nak setle semua episod.
hahahah nasib lah okay

Monday, December 5, 2011

Moment for a while





Walau sekejap walau sebentar kita luangkan masa bersama
kita berjaya cipta kenangan yang terindah
jauh mana kita mudah-mudahhan kita kuat harungi semuanya
terima kasih MR. 
jumpa lagi bila di izinkan NYA :)
Selamat Hari Jadi yang ke 20. 
Akhirnya anda tua :) 
Semoga dimurahkan rezeki berjaya dalam hidup
Imanul Akmal semoga menjadi hambaNYA yang sentiasa beriman ;)



simple for you but not for me :)

macam kakak adek hihihi


i heart you :)