About Me

My photo
Nurul Amirah Binti Rosli. Major in Economy. Future Economist.

Saturday, June 9, 2012

1month as SA

sedar tak sedar dah sebulan kerja dan dah sebulan sebagai SA.
My manager tak habis-habis cuba ambil hati supaya sambung study lambat sikit
gara-gara nak naikkan saya jadi MT.
But my parents memng sah-sah la bangkang kan.
Well alhamdulillah kerja ni okay and selesa dgn staff dan environment.
Even ada yg mempersoalkan dan memperlekehkan why kerja ni je,
why tak minta bank or company lain.
but korang semua actually tak rasa yg cari kerja ni susah
even ada qualification pun.
kebanyakan nak ada experience.
so dari semak kepala turun naik office bank pergi interview then langsung tak dapat call
baik kerja biasa2 atleast ada juga duit,
rezeki kat mana-mana nak janji halal.
kalau memilih sgt pun susahkan,
sampai bila nak berjaya sampai bila nak gna duit mak bapak.
so hopefully kerja ni kekal sampai saya dapat offer continue study further degree :)

Sunday, May 20, 2012

I'm working

Asslamualaikum berhabuknya blog saya,
sini nak kemas sikit.
ah lega bersih sikit,
hihi okay nak cerita sikit pengalaman kerja
okay saya dapat kerja dekat 7eleven dekat je dgn rumah
tapi saya punya mengada pergi kerja pun nak bawak kereta
hehehe biasalah anak ayah
okay saya enjoy sanggat kerja dekat sini
tak banyak rule about pakaian and kerja enjoy
tak adalah penat sgt boleh jugak duduk kalau customer tak da kan.
minggu first kerja memang shift pagi je
so memang before 7am kena ada dah nak kena start shift kira rokok
layan customer vendor bagai.
first day kerja dah ditawarkan kenaikan pangkat sebab ada diploma
tapi macam malas sebab kerja pun berapa bulan je kan.
staff lain semua friendly banyak bantu but manager je
masam je manjang tanya sikit nk marah.
so malas layan buat tak ada perasaan jela. hihi
so far so good
firstday dah ot sejam
hahaha tapi entah gaji kira macam mana sebab masuk pun tengah bulan.
harap-harap minggu ni ada la cuti. penat nihihi
Alhamdulillah ada jugak rezeki aku,
Terima kasih ya Allah yang maha Pemurah :)

Monday, May 7, 2012

Mana satu?

Assalamualaikum semua, buntu sgt actually lately ni bukan senang nak minta kerja zaman sekarang
even minta bodoh-bodoh pun banyak songeh dia tu. hari tu ada pergi interview utk clerk dekat jusco
soo disappointed sebab gaji langsung xkena dgn my qualification. and waktu bekerja dah la xtentu
ingatkan office hours but ada shift. so my dad cakap better kerja je dekat guardian bole buat ot and gaji pun not bad. ingat macam tu la kan. sebab nanti maybe ada kenaikan pangkat bila dia nak minta qualification.
s harap2 dapat buat keputusan yg terbaik atau mana tahu dapat offer dr tempat lain.

Sunday, May 6, 2012

Sakit itu Ujian

Alhamdulillah semakin sihat selepas enam hari demam panas.
sekejap kebah sekejap panas balik
pergi hospital nasib baik tak kena tahan wad.
ubat-ubat sekarang semuanya nak besar-besar
sakit tekak yang amat nak telan air pun payah apetah lagi ubat sebesar alam.
Alhamdulillah dah kurang sikit.
Harap-harap boleh cari kerja dan mula kerja secepat mungkin
Ummi kata sakit ni Allah bagi sebab nak ampunkan dosa.
Moga terampun semua dosa-dosa hambamu ini yaAllah.
Dan terima kasih kau juga yang menyembuhkan aku.
Sesungguhnya kau maha pengampun maha penyayang.

Friday, May 4, 2012

Worse bad i hate it

my first experience about my first job so worse and bad,
i join scanning team and my department not too big la just
department cosmetic but i should go to the office many time because hht for scan the price banyak rosak
rasa nak mengamuk pun ada. how kerja i nak habis cepat kan even kerja senang je scan and tukar harga
payah dia sbb hht je.
and environment sgt teruk sampai i nanges gila kat my parent and my repunzel
can u imagined bangla keliling u panggil u honey syg bagai padahal they just tukang letak barang.
oshmaigosg  datang tanya2.
rasa nak sepak je sorang2,
and i terus resign esoknya.
i nk apply juga kerja2 office sbb i prefer mcm tu risk xda la berat or tinggi sgt kan.
i nk cuba nasib kat bahagian account clerk kat jj and alhamdulillah i hantar resume petang td and i got call beberapa jam lepas tu utk interview esok at 11am.
pray for me, hopefully i get the job :)

Wednesday, May 2, 2012

Saya Drifter

alhamdulillah saya sudah dapat lesen kereta.
supposedly saya buat lesen after spm but masalah kewangan kan and saya pula jenis
pemalas nak mati so saya decide amik after dip.
and alhamdulillah tak fail apa-apa and lulus semua.
Allah permudahkan. memang gerun la kan sbb jrg bawak manual,
selalu auto je then test pulak manual.
belajar kancil test viva s mcm vavi sikit,
so after this i should be driver for my parent pula.
pergi kerja pun i kena drive memudahkan diri sendri and my parent
tak la dah ada lesen and kereta pun nk harap parent amik lagi kan?
so jom anyone nak drift? call me
bye :p

Thursday, April 26, 2012

Graduate on time

Alhamdulillah syukur kepada Allah.
Terima kasih ayah ummi dan semua yang sentiasa support :)
i will grad on time and with a good result.
hopefully can further my degree at uitm shah alam.
i will take degree in finance.
stick with my decision because i know i can do it.
Alhamdulillah Allah help me a lot.
congratulation to my boyfriend because get a good result too and grad with me :)
thank you for your support on my study.



Tuesday, April 24, 2012

Bukan Senang

Assalamualaikum semua.
okay macam lama kan tak post apa-apa kat sini.
Well tak ada benda nak share actually but today i have something to share with youall semua
Today i and my friend plan nak cari kerja then kitaorang saje jalan-jalan wangsawalk but all vacancy kitaorang tak berminat sgt.
Then nak release tension kitaorang tengok la movie dulu Battleship.
Seriously best movie for this month i think.
After movie kitaorang macam nak jalan carefour mana tahu ada luck kan,
so jalan-jalan haizun bole nampak job vacancy under carefour la.
so kitaorang tanya la.
Supposedly dia nak ambil budak lepasan spm untuk juruwang so kitaorang cakap la
kitaorang ada diploma and boleh je nak guna spm but abang tu macam seeba salah sebab kitaorg ada diploma
so tak kan dia nak letak balaci je kat kitaorg.
And alhamdulillah dia ambil no kitaorg nak suruh datang 2mei dengan full uniform.
Macam paham la dia terima kitaorg then dia cakap i maybe dia hantar department acc
haizun julie pun dapat position yang okay.
Waktu sekarang ni memang susah nak cari kerja kan so kitaorg macam malas nak memilih sgt,
Bukan senang nak dapat.
Maybe rezeki kami bertiga sebab tiga2 dia bagi job.
Klau 2mei confirm alhamdulillah.
Doa2kan ye :P

Thursday, April 19, 2012

alone

Alone in the mornings i wake
Alone i sit and stare
Alone i think upon my thoughts
Alone i cry out but no one hears
Alone i pray to be loved
Alone i try to understand why
Alone in the darkness
Alone i feel afraid
Alone im unwanted
Alone i want to be someone else
Alone i share my secrets
Alone sing a sweet song
Alone i watch over my shadow
Alone i sit through the storm
Alone i wish for good things to come
Alone i hope for the bad to go away
Alone i wonder if this is how i will stay

Sunday, April 15, 2012

7months

susah sikit nak percaya dah 7bulan dengan buah hati so far tidak ada apa-apa
masalah besar.
mungkin sebab jarang jumpa.
yelah aku utara dia selatan, nak jumpa kena fikir banyak benda.
terutama melibatkan soal duit.
lagipun kenalah saling paham sebab masing-masing maih lagi belajar.
tapi Alhamdulillah walaupun jauh masing-masing memahami.
Mungkin sebab masing-masing dah dewasa boleh berfikir.
Kata orang bercinta sama umur payah sebab ego sama tinggi hati sama keras degil sama banyak.
Tapi kita bole tangani semua sebab kena give and take kan.
Kalau sebelah pihak je asyik beralah sapa tahan.
Pengalaman lalu mengajar masin-masing, dapat moral value.
Jadi belajar dari kesilapan mematangkan diri masing-masing,
InsyaAllah kalau ada jodoh tak kemana.

p/s: Orang kata kalau dekat senang buat maksiat senang hubungan retak.ops.

Hampir

Makin aku menghintung hari makin ku sedar diri ku makin tua
Ya semakin hampir tarikh keramat tu.
Jika orang baca pasti pikir aku mahu berumah tangga.
Gila apa hang! Aku baru mahu dewasa
Belum cukup dewasa di fikiran mata kepala ayahanda dan bunda
Apa bisa aku buat untuk menyakinkan kedewasaan aku.
Pada mereka aku masih kanak-kanak kecil yang tidak tahu apa-apa.
Aku masih berfikir kerja gila apa mahu ku lakukan pada 29mei2012 ini

Thursday, April 12, 2012

pre loved

FREE SIZE RM30
RM5
size - FREE SIZE RM10
size - FREE SIZE RM20
size - FREE SIZE RM30
size L - RM10
COTTON ON size S - RM30
FOREVER 21 size S - RM30
ESPRIT size S - RM30
size S - RM20





Sunday, April 8, 2012

hari-hari tanam anggur

assalamualaikum semua. :) entry hari ni macam kecoh sikit kan?
okay actually kita still menganggur.
masih lagi xdapat offer mana2 job.
even dah walk in cari job vacancy
isi form bagai but memang betul susah nakcari kerja.even part time
resume semua sudah hantar tapi masih xdapat balasan.
so kita decide bulan ni lepak rumah belajar menjahit dan settle kan lesen dulu.
rushing pun tak elok kan.
bak kata ayah kita bukan terdesak duit.,
ya but im want earn some money that can i use to buy stuff that i really want it badly.
harap2 dapatlah kerja dalam bulan 5 kan. Amin

Saturday, April 7, 2012

PEMES? ke FAMOUS?

orang sekarang gila nak famous kan.
twitter facebook tumblr blogger and semua la
semua nak cari ramai follower nak orang kenal
boyf kita selalu cakap kita ni cari populariti
setiap kali follower kita bertambah mesti dia kata kita ni bajet famous.
actually bukan kita minta cmtu pun.
but sometime orang suka orang lain kenal kita.
sebab dapat rasa bangga kan
ya itu la point utama.
selalunya yg famous ni cantik and handsome
tapi kebanyakan gambar semua fake sebab zaman dah maju
photoshop ada.
jerawat banyak mana tapi bole eidt bagi putih and licin.
its normal kan.
tapi kalau famous2 pun xguna jugak.
sebab apa kita buat apa kita cakap semua orang perati
kalu cakap benda baik kutuk orang buat jahat kena batang hidung diri
atau pun cakap xserupa bikin tak cermin diri last2 kita jugak kena kutuk
jadi berpada la nak famous okay?
assalamualaikum :)

Thursday, April 5, 2012

Tumblr

Gua ada tumblr (gaya ala2 gangster)
TUMBLR rasa macam kuno sebab baru buat tapi gua kisah?
ouh tidak.
follow gua kalau berminat
amirahnar.tumblr.com
share with Imanul Akmal Samsuri


Saturday, March 31, 2012

Done.End

assalamualaikum semua!
okay! saya sudah bebas sekarang.
saya sudah tamat diploma .
tak payah dah tengok account lagi buat account belajar account
dah tak muntah dah dah tak jadi burung hantu dah
berakhir sudah semuanya sekarang tunggu result kerja dan tengok dapat sambung degree ke tak
harap-harap dapatlah :) insyaAllah kan :)
terima kasih yaAllah kerana telah permudahkan segalanya.
susah nak percaya dulu rasa lambat sangat nak habis diploma
sekarang susah pula nak percaya dah habis dah pun dan dah tiga tahun lepak
dekat uitm perak tu ha
harap2 tak jumpa perak dah untuk degree jumpa pun sebab graduation je okay.
kawan-kawan semua semoga jumpa lagi suatu hari nanti terima kasih untuk segalanya :)





Tuesday, March 27, 2012

Last one

Assalamualaikum semua okay lama kan kita xupdate blog ni
sorry la busy sangat-sangat sebab dah final year kan final sem and sekarang tengah last payper bak kata jozan raja lawak okbai
xnak merepek banyak-banyak sebab online ni pun kat library uitm sah-sah la tujuan
utama datang library ni nak study kan
tibatiba je kaki gatal melangkah ke bilik IT
actually kita tengah tunggu budak-budak yang janji nak study sekali
tapi mereka semua tu biasa la kan haruslah belum bangun
dan saya seperti biasa bangun pagi-pagi buta mandi air sejuk
datang awal semata-mata nak cop tempat yang selalu penuh -_-"
tapi kali ni tempat banyak kosong yelah ramai dah habis paper
tapi saya masih ada satu paper lagi AUIDT!
31mac ni la last lepas tu dah boleh merdeka dah.
harap kawan-kawan yg baca entry kita boleh lah doakan final kita berjalan lancar okay?
dah doakan kita dapat keputusan yang cemerlang
dan juga grad on time :)
okay semua assalamualaikum

Thursday, March 15, 2012

Sunday, March 4, 2012

Cry ouh crying

Assalamualaikum!
apa punya entry anda kali ini mia?
okay aku baru update je blog rasanya but lantak la kan blog aku nak update ke tak.
Hihihi
okay so jom berborak sakan pasal entry kali ni
amboi kau kiah sakan nak start gosipp ye..
Okay cry apa tu?okay in malay cewahh gaya mcm mereka semua ini kurang bijak dlm omputih ye
okay aku sedih!!! pffftttt tak suka perasaan ni.
entah xtahu kenapa arghhhh buntu!
nak jadi doremon kalau boleh. sebab nak putarkan masa
eh tak nak lambatkan masa.
sebab aku tak sanggup pisah dengan geng makcik hotsetap aku ni.
oshmaigod!!!!!!!!!! hotsetap ke? tak langsung okay?
tapi cun melecun adolah sikit2 eh banyak silap2!
well actly korang aku sedih tahap anjing kepanasan! bukan cacing dah.
Dari awal sem okay aku dah sebak dah ni kat dada ni sebak bak hang!
mata ni banyak kali dah tak tertanggung ni...
bertakung ja air mata aku ni nyah oi.
sedeh gila bagai nak mati terutama aku bakal pisah dgn my soulmate sampai mati tskkk :(
meh nak bagitahu sapa yg aku xsgp sgt berpisah ni dia
soulmate @ roomate :(


ni lah soulmate aku nk nnges nnt sape tah nak buat semua benda bila aku malas
terutama gosok baju yang payah2 amik brg time bontot aku berat.
yang nak dgr aku cakap bwh bantal yang nk melayan kalau aku kecewa bagai nak rak? entah
zzzz -_-" how i can live without her? tell me bebeh!! tskkk
and lagi 3hotsetap model xjadi ni how how mereka nila yg nak runway depan aku bagai menyusahkan aku semua bagai :( yang buat aku pening layan kerenah sorang2 tssskkkk :( im crying you know!!
who my hotsetap model xjadi? sini nak tunjuk ni ha makcik2 tu

korang aku sayang korang thmx jadi kawan aku selama ni. :(

Saturday, March 3, 2012

Ending

Assalamualaikum semua kawan kawan
okaybai malas layan.
eh kau dah kenapa ni mia?
okay la ending what the?
apakah erti entry kita pada saat ini?
okay nak maklumankan
sila amik perhatian ye semua
bahawasanya sudah tamat kuliah aku untuk semester yang terakhir ini,
tak boleh bayangkan yang aku dah xpayah bangun pukul7.20 pagi dah semata2 nak pergi kelas pada pukul8
what the? im bored! well actly xdalah bosan sebab enjoy taw murah rezeki kalau bangun awal2 pagi
and aku ni bukan senang nak bangun awal pagi kecuali hari kuliah je
but aku dah last sem and dah habis dah pun kuliah
sangat sedih la sebab aku just ada 3 minggu je lagi nak tungkus lumus sampai lemas untuk study hard and smart
utk selesaikan final aku ni.
loteh benor dah ni ha mak oi.
tapi ada kesedihan di hati kita ni.
malas nak tipu meh nak jujur jela
kita dah strt sedih and tahan airmata sejak awal sem hari tu.
makin nak habis ni selalu jugak air mata bertakung bila tengok kawan2 gelak.
nnt semua senyuman gelak tawa tu jadi kenangan je,
so aku akan manfaatkan 3minggu ni untuk bersama mereka.
kena berjimba jimbo dulu
well kita kat rumah ni sebenarnya pulang melawat ibu bapa tercinta
sera adik2 yang sewel ni hehehehe xlah adek2 yang dicintai ini.
tapi xlama sbb tangungjawab tak habis lagi kan.
so kita akan sambung tulis lagi.
untuk entry seterusnya bakal mengusik jiwaku.
Assalamualaikum!!!