About Me

My photo
Nurul Amirah Binti Rosli. Major in Economy. Future Economist.

Wednesday, December 22, 2010

true friends

walaupun kita rase kita ramai musuh..
sebenarnya kita mempunyai ramai kawan sejati..
ya...
kawan yg dpt menerima kita..
walaupun baru kenall..
even aku xberapa rapat pada mulanya..
tapi aku xske judge yg buruk pasal kawan baru aku..
ada orang yg dpt terima kita sebagai kawan ada yg tidak..
itu terpulang yg penting ikhlas berkawan..
dan hubungan sbgi kawan kekal selamanya...
ok ape aku merepek jauh sgt ni..
sebenarnya bukan nk puji sgt la..
eh xbaik la aku ni..
hahaha...
sebenarnya aku sgt berterima kasih pada budak klas acA sbb sudi terima aku jadi classmte dyeorg sem4..
class aku dibubarkan sekali lg....
and now aku terpkse pilih klas lain..
so niat di hati nak msok klas a lagi la..
but mcm takut2 gak kan..
takut mereka xselesa dgn kehadiran aku..
tapi xsangka dyerg still sudi trime aku..
thnz 2 syafiq ajak msok..
thnz 2 aiman and dzaid..
and juga dak2 klas a yg sudi terima aku..
terima kasih sgt..
sbb korg still dpt terima aku msok klas korg..
xda sifat kutok2 blakang..
aku gak mntk maaf sbb kalu aku ni bagi klas korg semak..
o penuh sempit korg xslesa nk blaja..
ak hrp dpt stdy dgn korg..
n same2 berjaya dgn korg :)

psstttt hopefully korg true friends :)

Tuesday, December 21, 2010

its make me happy

ouh tahniah syg!
akhirnya dia diterima juga oleh kolej..
hahaha..
yang penting semua akan jadi mcm dl..
together balik..
g mane2 saje dengan dia :)
dapat la aku dijage dan dikongkng balik..
hahahahah
:)

psssttt tahniah juga pada yg lain yg dpt kolej

Saturday, December 18, 2010

i'm businesswomen :)

ok! bermula sem hadapan aku kene bahagikan mase aku dgn belajar and biz.
terima kasih ayah sebb bagi modal utk aku mulakan biz aku.
ok biz yg aku nak buat ni adalah biz tudung ye.
eh x selendang :)
yg trend skng pakai 2..
nnt bila aku dah strt amik2 pic.
aku akan upload semua.
sesape yg bermint bole la bgtaw.
aku akan upload kt fb aku juga.
aku jual semua mura2.
dont wory.
so support la biz ak ok?
thnz:)

psstt aku harap aku jadi usinesswomen yg berjaya! ;p

Wednesday, December 15, 2010

kau bukan paham

aku rindu kau 

ASRAF SALAM!

kau bukan paham.lantak kau la.
buat ape kau ske.
mls aku lyn kau da.
bt pnt ja aku buat pagai.
kau bukn kesah.
dl kau paham aku rindu kau bila aku buat pagai.
skng dah xpaham.
bukn nak pujok.
ko siap tido lago.
fine

pssttt : mls mcg kau bia kau rase.

Friday, December 10, 2010

bersederhana la weyh

kata orang kalau ada kete jangan nak belagak kehulu kehilir nak pickup2 kawan lelaki perempuan bajet awk je ada kete sbb kete awk 2 mak bapak pnya duet..

kata orang setakat baru nak tahu semua jenama mahal2 tapi dah bajet macam awk je tahu semua jenama2 tu xpyah nak belagak. sbb dulu forever 21 pon awk xtahu...

kata orang xpayah nak ikut orang2 hot bile dress up sbb awk xkan jadi sehot dia kalau setakat nak tiru orang.

kata orang jgn nak kepoh2 awk belajar gila2 akan dapat 4flat padahal result kuar xtgi mane..
belum tentu dpt 3pointer.

kata orang xpyah nak pilih kawan yg pandai dan hot je sbb awk belum tentu setaraf mereka.
kata orang kalau hakikatnya kita xsekaye mane. xsehebat anak dato atau tan sri jgn tunjuk kita mcm anak dato.

kalau pergi mana2 awk asyk bgtaw orng itu ini jenama itu ini tempat itu ini. orang 2 sbnrnya meluat dgn awk

kata lelaki kata perempuan orang yg mcm ni xkemana sbb kawan mereka belum tnt stick dgn mereka dan lame2 orang cm ni yg paling meluat sekali.

p/s: sederhana la jgn buat mcm kita tahu semua jgn belagak setakat baru ad kete xberape nak mahal sdgkan bkn bili dgn titik peluh kita sbb bukn perempuan lelaki pon xske

my result!

congrte mia!
i pass all my paper..
alhamdulillah...
sujud syukur telah dibuat..
mia usaha lagi next sem bg meningkat lagi.
i proud 2 be accounting student :)

p/s: congrte 2 all my friends..

Thursday, December 9, 2010

dup dap dup dap

perhatian! perhatian!
kepada pelajar uitm!
result anda pada hari ini sudah boleh dilihat
pada jam 9.00 pagi ye.
semoga berjaya.
kalau gempak result anda sila heboh2kan supaya riak..
kalau tewok diam2 sudahh...

p/s: semoga aku mendpt result yg baik . AMIN!

Monday, December 6, 2010

eh2 tahun baru?

ouh ye tanpa sedar kita dah masuk tahun baru..
tahun baru mingikut tahun islam ye..
so harini tepat pada tarikh 7/12/2010
kita telah masuk tahun baru..
jadi saya ingin mengucapkan salam maal hijrah ye..
semoga mempunyai azam yg ok dan senang utk dilakukan..
mudah-mudahan semua dapat menjalankan azam masing2.

p/s: ape azam aku ea? ouh ye nak belajar betul2 kasi dpt result bgs. aku pasti boleh! :)

Sunday, December 5, 2010

students account uitm perak anda selamat!

sila buka link ini anda pasti gembira :)

http://peraktoday.com/wp/?p=7299

Saturday, December 4, 2010

masked rider!

tengah kemas2 rumah tetiba aku sekilas terpandang sesuatu yg menarik perhatian aku.

masked rider!




waktu keck2 ni adek aku ske main
tapi jgn terkejut aku pon tumpng main skali siap berebut
best taw
wlpn kene marah dgn nenek aku sbb main masked rider ni
pnt je dia belikan aku barbie doll.
hahahaha..

Friday, December 3, 2010

can i be ur bf?

ayat ni selalu je aku dengar dan selalu saje ada yg meluahkan pada aku..
selalunya dari mamat2 yg sebaye..
tapi sekarang..
dr orang2 tua..
tua yg macam mane?
tua yg dah kubur panggil mari rumah kata pergi..
dah bercucu..
ada hati nak jadi bf aku..
kalau nak buat menatu boleh la terima lagi..
macam2 org2 tua skng..
makin tua makin gatal.
ops xsemua ok?
sape makan cili dia yg terasa pedas.;)
kadang2 bila yg meluahkan hasrat hati tu org tua aku terus rase macam aku ni dah tua sgt..
sesuai dgn mereka.
eh x x x..
aku masih muda..
wlpn hakikatnya aku akan memasuki alam dewasa tahun depan..
dan umur aku bakal mencecah 20 tahun..
huyooo...
aku mmg dah dewasa :)

p/s: saya sudah ada bf pakcik :) saya sesuai jadi menantu pakcik ja kalau pakcik ada anak lelaki ansem muda xpon sy sebagai anak pakcik je :) terima kasih

khas utk mia bodoh yg maki aku di chat box

for ur information.
blog aku xperlukan maki hamun ko.
so kalau nak maki hamun depan2..
buat cara berani.
setakat nak maki tapi kt chatbox bole blah k?
ak xalu2kan pon ko bc blog aku or menyemak kt blog aku.
aku jalang?
kau kesah?
kau baik sgt ke? cermin diri dulu lah weyh.
sedar sikit..
hidup aku mampus p kt aku la..
kau xdiperlukan.

p/s : yg pagai cm setan nak maki2 org pergi blah jgn nak bukak blog aku. terima kasih!

Thursday, December 2, 2010

nak kurus macam aku?baca ini!

nak kurus seperti aku?
macam ni?

meh nak bagi pertua.
mahu ker?
hehe senang je
setiap malam minum susu campur dgn soda :)

dont worry sedappppp!
ouh ye bagus utk perempuan yg senggugut teruk :)