About Me

My photo
Nurul Amirah Binti Rosli. Major in Economy. Future Economist.

Saturday, December 10, 2011

Hidup Sendiri-sendiri

Manusia sekarang macam macam ragam kan
Tak sudah sudah nak kacau hidup orang
Orang happy sikit mula la cemburu
Mula lah nak porak peranda
Tapi korang ada pikir tak perasaan orang yang korang porak perandakan hidup mereka?
Tak rasa kan sebab korang buat korang tak rasa orang xbuat kat korang
Manusia ni berubah
Baik ke jahat
Jahat ke baik
Bukan hak korang nak menilai ke apa.
Korang habis kenal ke seseorang tu sebelum korang nak nilai dia?
Please la jangan nak bajet sgt korang tu baik.
Bukan kita yang nilai diri sendiri
Baik buruk kita Allah je tahu.
Belum tentu kita baik kita tak pernah buat dosa kan.
Kalau korang tak puas hati bila seseorang tu buat taik kat korang
Korang chill jela.
Allah dah cakap KARMA tu ada.
So jangan la nak pertikaikan.
Kalau satu hari nanti apa yang korang buat kena korang balik
Korang memang kena siap sedia.
Korang kena rasa apa yang orang lain rasa dengan apa yang korang buat.
So aku harap korang hidup la dgn hidup korang jgn sebuk hal orang lain.
Mr.E selalu cakap jangan dendam maafkan setiap kali nak tidur
InsyaAllah korang akan tenang.
Biarlah apa orang nak buat yang penting kekalkan jaga kehidupan dan kebahagiaan korang.
Kepada sesiapa yang dengki dgn aku ke aku harap korang rilek sudah la ye.
Dengki2 nak pergi mana?
Buat tambah dosa and tempah neraka je.
Assalamualaikum

Friday, December 9, 2011

A Night with You





Walaupun sekejap walaupun tidak lama
Terima kasih awak :)

Thursday, December 8, 2011

Loving You Tonight

Lost in the day, in a way, it's same as the one before this,
And I wish I could say that's it's all black and white
But it's grey. It's the same, it's the same and I'm so tired
But you are what I'm coming home to

Oh and I'm thinking about a red wine buzz and takin' it easy,
And I got you in my arms, takin' a break from crazy

And I'll say "hey!"
You'll say "baby, how's your day?"
I'll say "crazy"
But it's all gonna be alright
You'll kiss my smile
I'll pull you closer
Spend a while just getting to know ya
But it's gonna be all alright
I'm loving you tonight
Loving you tonight

And you are there on my heart at the start of my every morning
And I can't deny by the end of the day that I'm running on empty
But you make me full, steal my breath
You're so unpredictable
That's what I'm coming home to

Oh I'm dreaming about a romance, slow dancing with you
When I got you in arms, I don't care what we do

And I'll say "hey!"
You'll say "baby, how's your day?"
I'll say "crazy"
But it's all gonna be alright
You'll kiss my smile
I'll pull you closer
Spend a while just getting to know ya
But it's gonna be all alright
I'm loving you tonight
Loving you tonight

Every day is just the in-between
The hours separating you from me
I know you'll be waiting
I know that you'll be waiting

And I'll say "hey!"
You'll say "baby, how's your day?"
I'll say "crazy"
But it's all gonna be alright
You'll kiss my smile
I'll pull you closer
Spend a while just getting to know ya
But it's gonna be all alright
I'm loving you tonight
Loving you tonight


p/s: thnx MR.E :')

Wednesday, December 7, 2011

Running man

 okay selama ini selama bebulan2 yang lepas aku memang payah bebonar nak
feel tgk running man
aku selau tak paham why why why mereka mereka sgt mengilakan
running man
omg omg omg ayat melayu memang fail okay
but but but now i really dont know why i can watch that movie
after i start with 1st episod
mintak nyawa mintak nyawa
rada nak berguling ja. lawak gila
belum lawak gila babi lagi.
seriously cuti mid term break ni aku nak setle semua episod.
hahahah nasib lah okay

Monday, December 5, 2011

Moment for a while





Walau sekejap walau sebentar kita luangkan masa bersama
kita berjaya cipta kenangan yang terindah
jauh mana kita mudah-mudahhan kita kuat harungi semuanya
terima kasih MR. 
jumpa lagi bila di izinkan NYA :)
Selamat Hari Jadi yang ke 20. 
Akhirnya anda tua :) 
Semoga dimurahkan rezeki berjaya dalam hidup
Imanul Akmal semoga menjadi hambaNYA yang sentiasa beriman ;)



simple for you but not for me :)

macam kakak adek hihihi


i heart you :)

Monday, November 28, 2011

Takziah

26 Nov 2011 sabtu malam satu kejadian yang sgt tak sangka berlaku
dua orang pasangan kekasih yang telah mendapat restu keluarga telah
terlibat dalam kemalangan jalan raya di ipoh
apa yang lebih menyedihkan mereka menemui ajal ditempat kejadian
dan paling mengejutkan mereka student uitm aku sendiri
memang kita tak tahu bila ajal akan tiba
entah muda atau tua entah bila.
semua entah. entah bisa bertaubat atau tidak.
diharapkan semua diluar sana berhati-hati dijalan raya dan ajal ditangan Allah
kita tak tahu bila. semua yang membaca akhbar atau blog aku tolong
sedekahkan Al-Fatihah kepada mereka berdua.
AL-FATIHAH

Saturday, November 19, 2011

Selmat tinggal

Assalamualaikum cinta2 semua. apa khabar? Lama kan aku xupdate blog?
ceh poyo gila padahal hampir setiap hari aku update kan mcm gampang.
eh xbaik dosa. Heheh okay apahal entry macam nak GEMPAK je ni? okay mls layan
bahahah. okay back to entry cik mia oi. ye seperti anda semua sedia maklum ye
cik mia anda semua bakal pulang ke kandang BABI  eh sorry Monyet lah. bahahah
okay sorry again. pffft aku bakal pulang ke UiTM Sri iskandar peraksss.
Ye untuk menyambung tagungjawb yang masih tergantung. peh penat bonar nak perabis 3tahun bersamaan
6semester ni. eh mcm terbalik je ayat aku? eh LANTAK. haisp! okay untuk semester terakhir aku kena
berjuang habis-habisan. ye tanpa mengenali Ipoh untuk 1semester. cewah aku confirm kuar jugak.
Tapi aku kne jugak belajar betul2 last sem kna la skor lebih skit. nak dapat SHAH ALAM kan.
kalau la dapat ye tak nok? hahaha. okay la malas bebel. eh eh okay bai. aku nak ucapkan selamat tinggal
kat family aku terutama parents aku. serious nanti rindu gila. rindu nak perabis duit, kena bebel, kena marah, kena buat kerja uma, kena jaga adek and kena semua la. tapi paling rindu KASIH SAYANG mereka.
Takpe ummi last sem dah ni. nanti nurul cuti 5bulan ummi bebel puas2 okay? nanti jangan lupa ready kot2
ada yang nak datang MEMINANG eh MERISIK sudah. kan ummi ready2 la ye. cewah. bajet laku.
okay semua cinta cik mia doakan mia berjaya ye? mia cinta korunk semua banyak2. muuuaaahhhh.
AND! you too MR. 

Thursday, November 17, 2011

We still together

Assalamualaikum semua! ye eh mesti pelik kan tertiba je aku start bagi salam.
heheheh biase la aku mahu berubah menjadi insan yang lebih baik. cewah
ni serious okay. kihkih. okay back on the entry sayang2 semua.
Alhamdulillah aku still dapat kolej untuk last semester. Memang payah benda ni bukan semua
senang dapat okay. Yang layak sahaja. Untuk 5sem berturut-turut aku dapat bilik yang sama
C1113 hehehe lama kan sampai aku meluat dah. bahahah. cuma katil-katil aku saje yang berubah-ubah yela
aku datang kan ikut kepala aku. datang awal dapat la katil bawah, datang lambat ha katil atas la jawabnya.
Hahahah xkesah la janji ada bilik ye dak? heheh oaky untuk 4semester aku masih bersama wawa :)
weeee and! 2semester bersama nik junior aku yang comel tu. :) hehehe. terima kasih Allah and UiTM jugak!
ini wawa! sorry gabar aku dgn nik mmg xda. hehe




Wednesday, November 16, 2011

ACC6A jadual baru

memang agak panas okay suka tukar2 jadual kan.
tapi nasib baik xda kelas hari jumaat. so far okay la.
okay ni yang baru updated




Tuesday, November 15, 2011

For you Mr. Photographer


macam gedik kan? glabah pun ada. but this is for you mr.photographer.
sbb you kan sll nyanyi kat i malam2 smpi i tertido. bahahah then u bengang sebab
you cakap " i memang radio buruk pecah you kan, i nyanyi je u tidow"
hahahha btw syg i tdo sbb happy bahahah :)

Monday, November 14, 2011

Read and Answer it honestly

okay hey guys! heee aku ditag setelah sekian lame xda yang sudi tag aku.
ha mau taw sape yang tag? my beloved friend shorty! a.k.a ladyana jaafar
bukan senag taw nak dpt tag ni just dr org2 yang etrtentu je. cewah kemain kan.
okay menurut cik shorty aku kne follow
RULES,11 THINGS,11 QUESTIONS,11 TAG AND 11 FRIENDS.
okay susah or senang now aku nak cuba. heheheh :)

Firstly, Rules :
1.You must post this rules.
2.Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3.Answer the questions the tagger set for you in their post.
4.And create eleven new question for people you tagged for answer.
5.You have to choose 11 people to tag and link them to the post.
6.Go to their page and tell them you've tagged him/her.
7.No tag backs.
8.No stuff in the tagging section about.
9.'You are tagged if you are reading this' you legitimately.
(a.k.a really, trust, with all honesty) have to tag 11 people

Secondly, Things :
Okay aku akan bagi tahu 11 benda pasal diri aku. okay ni honest okay. hahaha poyos je

1. Nama aku NURUL AMIRAH BT ROSLI. Okay ummi pgl aku NURUL, ayah adek2 family lain semua pagil AMIRAH, aku sndr bahasakan diri aku MIA sbb time kecik aku pelat nak sebut MIRA .hahaha. kawan2 pgl aku mia.

2. Aku anak sulung dari 5 beradik. dua lelaki dan 3 perempuan. aku mmg manja tapi dengan parent jela.

3. Aku jenis kasar ala2 brutal tapi bukan tomboy okay? Senang cakap hati kering

4. Aku kuat cemburu yes i admit it! and for sure BOYF aku kena la yang penyabar dan memahami. haha dan aku cepat marah tapi cepat lembut and sejuk kalau kena gaya pujuk. cewaahhh

5.Aku suka gila coklat and aiskrim and! aku xbeberapa gemar cake. so aku jarang la melangkah ke secret recepi peduli hape orang kata cake dia sedap nak mati paling kurang 3suap je aku mkn.

6.Aku ni kuat tido okay ni tak tipu. ada je peluang aku akan tido terutama dalam kelas. masa sekolah dulu orang pgl aku sleeping beauty.

7.Aku suka berangan nak jadi model dari kecik lagi. sbb aku tgi plus cantik ewah2 prasan kan? peduli hape. and now alhamdulillah aku berpeluang jadi model even xaktif sgt.

8.Aku jns xuptodate lagu. mmg yes its true! korng ckp la lagu apa pun aku palin ketingallan tapi kalau korng tekejut why aku bole tahu lagu2 baru semua sbb roomate tercinta aku. rajen benor update. tapi kebanyakn bruno mars ler

9.Aku xpernah jadikan artis idola aku. sbb aku jenis xminat artis2 ni. xpernah nak tergila2 siap tampal gambar kat dinding bilik. what the hell 2 kan. setakat minat2 biase bole la.

10.Aku tak reti menabung ye. aku akan perabis duit. ye kalau aku keje je dapat je gaji ha shopping la. aku nak simpan duit mmg duit tu kna bg orang pgg kan.

11. aku bukan jenis jiwang karat! tapi aku sgt sweet okay! bahahah only with my boyf

Okay dah bebel pasal diri aku. meh nak jawab soalan shorty pulak. heeeheheh orte bebeh

1.5 perkara yang buat anda marah. nyatakan.
-Sepahkan tempat aku mmg aku pantang amboi penat aku kemas men sepah je kan
-Buat benda yang aku xizinkan ha pantang betul!
-Kongkong hidup aku tapi bila aku kongkong hidup kau kau kecoh bising. alalalal
-Habiskan makanan tak ingat aku ni sudah lebih okay!
-Ambil barang aku tanpa izin. mintak pelempang tu.

2.3 blog yang sering anda 'blogwalking'.
-http://ladyanajaafar.blogspot.com/
-http://lensapenaemil.blogspot.com/
-http://kisahidupsayaharihari.blogspot.com/

3.5 perkara yang ada dalam wishlist anda.
-
4.jika anda ada RM1,000,000 pada harini and mesti kena habiskan dalam 1 hari, apakah yang akan anda beli/sumbangkan?
- aku akan shopping puas2 beli apa yang aku idamkan, makan apa aku nak. semua la. peri haji! yeah bebeh. and2! aku akan sedekah kat rumah orang tua. :)

5.perkara yang memalukan pernah anda alami.
-salah masuk kereta. ku pikirkan kereta bapak aku. bahah time tu balik dari tuisyen addmath. malu nak mati!

6.siapakah nama gf/bf anda 2 tahun lepas?
-FAHMI RAHIM . lalalala

7.makanan yang paling anda benci.
-sayur, hahhaah nasib la. aku paling anti!

8.any alahan or alergik? nyatakan.
-makanan laut, ayam, daging. tapi aku bantai jugak.

9.wang hantaran will be in your marriage soon?
-bapak aku kata paling murah kawen kekal lama. okay how about RM29059.1. AMBOI SKITNYA OKAYBAI

10.habes grad diploma/degree/master nanti, apa yang anda akan lakukan?
-grad dip? aku nak smbung degree la. grad degree aku nak keje la then kawen! walah! gatai!

11.suprise yang anda ingin lakukan untuk gf/bf anda suatu hari nanti.
-kena bagitaw ke xsuprse la nnt! boyf aku mst bc ni! grrr okay aku nak masak sendiri mkann yg dia suka then ajak picnic kat pantai then main layang2.apa2? mmg aku nk sgt buat bnd ni. bahahaha

Third, Questions :
1. First love korang sape?
2. Makna CINTA bagi awak?
3. Tempat yang korung nak sgt pergi?
4. Suka Fasha Sandha x? kalau suka atau x bagi sebab!
5. Korung target nak kawen umur berapa
6. Apa korung akan buat kalau EX GF/BF korung nak korung balik?
7. Korung suka makanan Barat or what?
8. First gaji kalau korung keje nanti apa korung nak beli?
9. Idola korung sapa?
10.Ciri2 future husband or wife?
11. Nama bf / gf korung? ;p

Lastly, HAAA MEREKA DIBAWAH NI KANA TAG!

1.EMAN AKMAL
2.DIYANA ALI
3.DURA MEON
4.ATIQAH WADIHAH
5.HAIZUN RAUF
6.ZARIN
7.GEBOB
8.EMMA
9.AIMI
10.ZAHRA
11.YEEN MAIZURIN


13 Peringatan utk Muslimah

okay aku just nak share benda ni. sebab bbf aku bagi.
share2 xsalah kan sama2 dapat pahala kalau buat.
kalau baca pun dapat pahala what.
okay aku pun bukan la good sgt kan.
but manusia pasti akan berubah jugak satu hari nanti
kalau tak gedebuk berubah paling kurang sikit2.
atleast ada jugak pahala korunk nanti.
bila dihisab tak dalah penuh dosa je. kihkihkih
lets read and changes slowly okay?

‎13 Peringatan Untuk Muslimah....

1. Bulu kening
Menurut Bukhari, Rasullulah melaknati perempuan yang mencukur atau menipiskan bulu kening atau meminta supaya dicukurkan bulu kening
Petikan dari Hadis Riwayat Abu Daud Fi Fathil Bari.

2. Kaki memakai gelang berloceng
Dan janganlah mereka ( perempuan ) menghentakkan kaki ( atau mengangkatnya ) agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan – Petikan dari Surah An-Nur Ayat 31.
Keterangan : Menampakkan kaki dan menghayunkan / melenggokkan badan mengikut hentakan kaki terutamanya pada mereka yang mengikatnya dengan loceng sama juga seperti pelacur dizaman jahiliyah.


3. Wangian
Siapa sahaja wanita yang memakai wangi-wangian kemudian melewati suatu kaum supaya mereka itu mencium baunya, maka wanita itu telah dianggap melakukan zina dan tiap-tiap mata ada zinanya terutamanya hidung yang berserombong kapal kata orang sekarang hidong belang – Petikan dari Hadis Riwayat Nasaii, Ibn Khuzaimah dan Hibban.

4. Dada
Hendaklah mereka ( perempuan ) melabuhkan kain tudung hingga menutupi bahagian hadapan dada-dada mereka – Petikan dari Surah An-Nur Ayat 31.

5. Gigi
Rasullulah melaknat perempuan yang mengikir gigi atau meminta supaya dikikirkan giginya – Petikan dari Hadis Riwayat At-Thabrani, Dilaknat perempuan yang menjarangkan giginya supaya menjadi cantik, yang merubah ciptaan Allah – Petikan dari Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim.

6. Muka dan leher
Dan tinggallah kamu ( perempuan ) di rumah kamu dan janganlah kamu menampakkan perhiasan mu seperti orang jahilliah yang dahulu.
Keterangan : Bersolek (make-up) dan menurut Maqatil sengaja membiarkan ikatan tudung yang menampakkan leher seperti orang Jahilliyah.

7. Muka dan Tangan
Asma Binti Abu Bakar telah menemui Rasullulah dengan memakai pakaian yang tipis. Sabda Rasullulah: Wahai Asma! Sesungguhnya seorang gadis yang telah berhaid tidak boleh baginya menzahirkan anggota badan kecuali pergelangan tangan dan wajah saja – Petikan dari Hadis Riwayat Muslim dan Bukhari.

8. Tangan
Sesungguhnya kepala yang ditusuk dengan besi itu lebih baik daripada menyentuh kaum yang bukan sejenis yang tidak halal baginya – Petikan dari Hadis Riwayat At Tabrani dan Baihaqi.

9. Mata
Dan katakanlah kepada perempuan mukmin hendaklah mereka menundukkan sebahagian dari pemandangannya – Petikan dari Surah An Nur Ayat 31.

Sabda Nabi Muhamad SAW, Jangan sampai pandangan yang satu mengikuti pandangan lainnya. Kamu hanya boleh pandangan yang pertama sahaja manakala pandangan seterusnya tidak dibenarkan hukumnya haram – Petikan dari Hadis Riwayat Ahmad, Abu Daud dan Tirmidzi.

10. Mulut ( suara )
Janganlah perempuan-perempuan itu terlalu lunak dalam berbicara sehingga berkeinginan orang yang ada perasaan serong dalam hatinya, tetapi ucapkanlah perkataan-perkataan yang baik – Petikan dari Surah Al Ahzab Ayat 32.

Sabda SAW, Sesungguhnya akan ada umat ku yang minum arak yang mereka namakan dengan yang lain, iaitu kepala mereka dilalaikan oleh bunyi-bunyian ( muzik ) dan penyanyi perempuan, maka Allah akan tenggelamkan mereka itu dalam bumi – Petikan dari Hadis Riwayat Ibn Majah.

11. Kemaluan
Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan mukmin, hendaklah mereka menundukkan pandangan mereka dan menjaga kehormatan mereka – Petikan dari Surah An Nur Ayat 31.

Apabila seorang perempuan itu solat lima waktu, puasa di bulan Ramadan, menjaga kehormatannya dan mentaati suaminya, maka masuklah ia ke dalam Syurga daripada pintu-pintu yang ia kehendakinya – Hadis Riwayat Riwayat Al Bazzar.

Tiada seorang perempuan pun yang membuka pakaiannya bukan di rumah suaminya, melainkan dia telah membinasakan tabir antaranya dengan Allah – Petikan dari Hadis Riwayat Tirmidzi, Abu Daud dan Ibn Majah.

12. Pakaian
Barangsiapa memakai pakaian yang berlebih-lebihan terutama yang menjolok mata , maka Allah akan memberikan pakaian kehinaan di hari akhirat nanti – Petikan dari Hadis Riwayat Ahmad, Abu Daud , An Nasaii dan Ibn Majah.

Petikan dari Surah Al Ahzab Ayat 59. Bermaksud :
Hai Nabi-Nabi katakanlah kepada isteri-isterimu, anak perempuanmu dan isteri-isteri orang mukmin, hendaklah mereka memakai baju jilbab ( baju labuh dan longgar ) yang demikian itu supaya mereka mudah dikenali . Lantaran itu mereka tidak diganggu . Allah Maha Pengampun Lagi Maha Penyayang.

Sesungguhnya sebilangan ahli Neraka ialah perempuan-perempuan yang berpakaian tetapi telanjang yang condong pada maksiat dan menarik orang lain untuk melakukan maksiat. Mereka tidak akan masuk Syurga dan tidak akan mencium baunya. Petikan dari Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim.
Keterangan : Wanita yang berpakaian tipis / jarang , ketat / membentuk dan berbelah / membuka bahagian-bahagian tertentu.

13. Rambut
Wahai anakku Fatimah! Adapun perempuan-perempuan yang akan digantung rambutnya hingga mendidih otaknya dalam Neraka adalah mereka itu di dunia tidak mahu menutup rambutnya daripada dilihat oleh lelaki yang bukan mahramnya – Petikan dari Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim.


Friday, November 11, 2011

Friendship

Friendship is love,
Without friendship love means nothing!
Without friendship love is empty…
Without friendship love is boring...!

Friendship means sharing…
People learn to share from friendship,
Share everything they have in life,

Friendship is like stars,
Even though we always see them together
Always mean to each other…
But,
Sometimes they argue!

Friendship is like flower,
Soft but strong!
Friendship is like sun,
Bright and beautiful!


Friendship is everything in life,
Life without friendship is like life without air…
Life without friendship is like eats without food
And
Life without friendship is like body without soul…

Friendship is wide!
Anybody can be our friend,
Our parents, our grandparents, our sister, our brother and even our school principal!

Friendship….
Is everything!


Wednesday, November 9, 2011

Tips Cantik- Bibir cantik

Nak bibir cantik tanpa lipstik? CUBA TIPS NI :)

1.JUS DAUN ZAINTUN SEGAR
Hancurkan 20gram daun zaitun yang segar dgn pengunakan pengisar dan sapukan pada bibir
pada waktu pagi dan sebelum tidur

2.JUS KETUMBAR HIJAU DENGAN MADU ASLI
Hancurkan 50gram ketumbar hijau dan campurkan dgn satu sudu madu lebah asli. Sapukan pada
bibir pada sebelah pagi dan malam sebelum tidur

SELAMAT MENCUBA :)




Tips Cantik- Masker

Perempuan dgn kecantikan tidak boleh dipisahkan
semua nak cantik begitu jugak aku
yang rajen nak ikut cara tradisional boleh la baca tips aku ni
sekadar nak berkongsi kecantikan
ramai yang xmampu nak beli masker kan.
ada yang mahal ada yang xmenjadi banyak alcohol kadang2.
aku ada dua jenis masker nak kongsi.
ni buat kat rumah je xlama mana xsusah mana

1. MASKER STRAWBERRY BAGI KULIT BERLEMAK
Bahan-bahan yang diperlukan 150gram strawberi dihancurkan dgn garpu atau
dipotong kecil2.
Letak la lebih kurang 15-30 min
kemudian basuh dengan air suam dulu lepas tu baru basuh lagi sekali dgn air panas

2. MASKER PISANG DGN SUSU DAN MADU LEBAH
Bahan yang diperlukan 150gram pisang, 3sudu susu segar dan dua sudu madu lebah.
hancurkan guna pengisar kemudian sapu pada wajah dan biarkan selama 30min
kemudian bilas dgn air suam dan bilas lagi sekali dengan air sejuk

OKAY INI DULU BUAT MASA SEKARANG. MUDAH KAN. SAYA AKAN UPDATE LAGI UTK TIPS YANG LAIN.
MUDAH,JIMAT DAN CEPAT
SELAMAT MENCUBA :)




Monday, November 7, 2011

Hikmah

satu perkataan dari maksu dan nenek aku
hikmah.
"ada hikmah kenapa dia langgar janji dia, ada hikmah kenapa dia bersama orang lain
dari situ Allah nak tunjuk yang kau xsesuai dengan dia dan dia xsesuai dengan kau
sakit perit itu semua adat orang bercinta. Sekarang kau bahagia dgn insan baru dan dia juga"
okay bole tahan jugak bila orang tua memngeluarkan kata2.
apa2 pun terima kasih maksu emak, mia ingat ye ada hikmah,
mia pun dah boleh move on. and now mia memang happy dengan eman.
i cant be the best for him
but i try to be the best for eman.
:)


Friday, November 4, 2011

Hargai






Resepi Caremel

okay people heeee
ada yang tanya ada yang x.
so aku post je utk yg berminat nak tahu and try buat
tak susah pun mudah sgt2
lagi mudah bila anda sudah berminat utk belajar memasak
okay firstly meh nak bagi tahu bahan2 yang diperlukan
1/2 susu pekat manis
air kosong disukat mengunakan 1tin penuh susu pekat
5biji telur
secubit garam
1sudu besar aisen vanila *okay betul ke aku eja?

okay cara nak buat pulak
anda tahu loyang kan? bekas besi yang buat kek tu
okay anda masukan gula kasar agak2 dalam 3 or 4 sudu
anda cairkan diatas api yang kecik menjadi keperangan
jangan terlalu peang ye nanti pahit bukan manis
sentiasa kacau supaya xhangit
kemudian setelah keperangan anda sejukan sehingga menjadi keras.
bahan2 diatas tadi anda kisarkan okay? kemudian tuangkan
kedalam loyang yang gula dia dah keras
kukus selama setgh jam
kemudian sejukan tidak perlu letak didalam peti sejuk okay
apabila telah sejuk bole lah terbalik kan kedalam pingan.
SIAP!
nilah hasil yang akan anda dapat nanti

SELAMAT MENCUBA :)






Thursday, November 3, 2011

Alhamdulillah

Ya alhamdulillah
itu saje yg mampu aku ucapkan
dan sujud syukur padamu Ya Allah
kau telah menyusun takdir aku dgn sempurna
utk aku grad pada tahun hadapan
terimakasihutk result hamba mu ini
selayak usaha ku
mungkin tidak sekuat mana
aku redha dgn apa yang diberikan padaku




Eman Artwork

thnx take me as your model encik IMANUL AKMAL
please like this link
https://www.facebook.com/emanemil
tq :)











MUKTAMAD!

i don't care!
i will check my result after anugerah skrin
and please people don't ask me what my result.
mind your own result okay?
i will not ask you kihkih
eh no no
i will ask u and u tell me first i will let u know
my result only after you tell me your result
ya ya ya i will pray for you too.
so u pray for me ya?
hopefully you all can get good result
and please okay say alhamdulillah and do sujud syukur
please don't be bongkak2 i don't like that
and Allah too. :)
hopefully DEAN LIST amin
usaha, doa, tawakal insyaAllah its will be okay :)



Wednesday, November 2, 2011

argh! makin dekat!

tidak-tidak! semakin dekat tarikh result
hati tidak keruan sudah.
jantung berdegup kencang
Ya Allah mudah2an semuanya lulus dgn cemerlang
AMIN

Monday, October 31, 2011

Amazing

Know you make i know that you are something that really special
for me.
Not now but forever.
Thnx for your advice.
And i also want to create one happy story to everyone like you :)


Friday, October 28, 2011

SOMETHING

You are something.
And I don't want to lose you.
Stick with you
And i realize i learn everything about life.
Give me time to change myself be more better






Thursday, October 27, 2011

Wednesday, October 26, 2011

counting days

a few days the results will come out but I was not ready yet for it. I do not know whether this time the results satisfactory or not. I hope I pass all subjects and 3:00 above. i want to make my parents happy and proud :) insyaAllah





Pengajaran

If I speak without thinking is at the consequences.I should think first before talking. I did not realize were talking about something that touches sensitive of others. and I regret distant. I make teaching. after this I will be more careful. thank you for forgiving me.



Monday, October 24, 2011

lesen kereta?

hoi hoi hoi
mesti ramai yang masih tidak tahu
ha ape dia ??? apa? apa? dan apa?
ye aku masih belum mempunyai lesen kereta.
semestinya aku tahu itu satu keperluan tambahan pula cewah ayat BAHASA MALAYSIA A++
ya tambahan pula aku anak sulung semestinya mempunyai lesen kereta satu bonus untuk aku
eh tidak bonus untuk parents aku.
rasa-rasa mereka seperti malas nak drive pasti aku akan jadi mangsa
tapi sayang aku masih belum lagi mempunyai lesen kereta
niat nak daftar di sekolah memandu pada musim cuti semester ini hanyalah sekadar angan-angan
minah jenin kerana kesibukan parents aku.
bila aku menawarkan diri nak daftar sendiri mereka pasti membantah
kononnya aku tidak pandai berdikari berdiri atas kaki sendri takut ditipu
untuk apa? aku sudah 2otahun dan tahun depan aku bakal 21tahun
tapi sebab perangai aku selalu tangkap muat yang tidak kesah main bedal apa yang aku
inginkan. tapi aku tahu ramai tidak percaya yang aku ni xda lesen kereta
seperti kata ZULAIKA atau pun EYKA DARLA MODEL CLEO kita
" harap muka je gangster lesen xda podahhhh"
hehhe sebenarnya aku lebih selesa orang lain yang drive sebab aku seorang PUTERI RAJA
okay bai bai :)



Sunday, October 23, 2011

chocalate cake made by me :)


okay ni first time buat. hahah hiasan pun main bantai sebabnya nak start belaja masak
nak pandai macam wawa and eman. so sahut cabaran mereka. kalahkan mereka. heheheh.kalau okay nak
buat jual. kihkihkih.





Friday, October 21, 2011

akhirnya

mula-mula aku masih lagi takut or senang cite malas gila nak bagitahu benda ni
malas nak heboh takut2 la ada yang tak puas hati
tak pun sedara mara aku mengamuk2 ke yela semua terlalu pantas even
after 6months baru aku amik keputusan ni
ye untuk makluman semua yang masih tidak tahu
yang terutamam yang tiada fesbuk eh facebook atau twitter aku
ye sebenarnya aku telah secara rasmi menjadi eh tidak bukan bukan
aku telah pun menamatkan zaman single aku selama 6bulan ni.
ye sekarang sebenarnya aku sudah bersama seseorang sudahhampir sebulan lebih
dia lah yang banyak eh x yang selalu ada dengan aku danaku bahagia kerana memilih dia
doakan aku dan dia smoga berkekalan semoga dia insan yang memang untuk aku,
insyaAllah. mudah2han dia yang terbaik dari yang sebelumnya. doakan kami bahagia.
nak tahu siapa dia? malas la pulak nak tayang. okay2 aku letak la gamba dia satu. hehehe



aku seorang wanita yang rajen ;p

okay entry memang glabah macam apekan? mst mcm nak mintak penampar kan?
eh eh eh suka hati la.
aku dah bosan tahap gampang okay so aku nak cite something
ouh no no no aku nak bagitahu yang aku ni sgt rajen
aku demam2 pon sore sengau pun still rajen membantu eh x x
rajen bekerja untuk mencari rezeki yang halal
sebb aku nak beli handpone baru taw
blackberry taw curve taw.
ha kemain nampak kan?
dah! malas aku nak bebel.

Thursday, October 20, 2011

Entah apa petandanya

kebelakangan ini sering kali aku bermimpi tentang perkara yang sgt aneh
ketakutan sering datang menghantui sebelum aku tidur..
setiap hari setiap malam setiap kali aku lena
aku sentiasa didatangi mimpi2 buruk
entah apa petandanya...
kadan2 aku rasa itu mainan tidur tapi sgt kerap aku mimpi benda yang sama
semuanya tentang kejahatan
aku sering mimpi kene bunuh dgn entah siapa2 yang aku sendiri tidak dapat pastikan
aku sering bermimpi tentang orang lama yang aku mahu lupakan..
tapi dia sering hadir dalam mimpi aku disaat aku sedang bahagia..
dia seperti datang menghalang kebahagiaan aku..
entah kenapa..
entah aku sering bertanya setiap kali terjaga...
apa mahu dia dari aku..
dan aku mimpi segala tentang kejahatan dia..
semua nya.. ape ini petanda sesuatu yang buruk aku terjadi?
entah la... ummi hanya mampu suruh aku berdoa agar dihindarkan dari perkara yang tidak elok
mungkin Allah mahu memberitahu aku sesuatu yang mungkin mengubah hidup aku.
atau mungkin akan terjadi sesuatu yang melibatkan semua orang dalam mimpi aku..
mohon korang doakan yang terbaik utk aku..