About Me

My photo
Nurul Amirah Binti Rosli. Major in Economy. Future Economist.

Wednesday, December 22, 2010

true friends

walaupun kita rase kita ramai musuh..
sebenarnya kita mempunyai ramai kawan sejati..
ya...
kawan yg dpt menerima kita..
walaupun baru kenall..
even aku xberapa rapat pada mulanya..
tapi aku xske judge yg buruk pasal kawan baru aku..
ada orang yg dpt terima kita sebagai kawan ada yg tidak..
itu terpulang yg penting ikhlas berkawan..
dan hubungan sbgi kawan kekal selamanya...
ok ape aku merepek jauh sgt ni..
sebenarnya bukan nk puji sgt la..
eh xbaik la aku ni..
hahaha...
sebenarnya aku sgt berterima kasih pada budak klas acA sbb sudi terima aku jadi classmte dyeorg sem4..
class aku dibubarkan sekali lg....
and now aku terpkse pilih klas lain..
so niat di hati nak msok klas a lagi la..
but mcm takut2 gak kan..
takut mereka xselesa dgn kehadiran aku..
tapi xsangka dyerg still sudi trime aku..
thnz 2 syafiq ajak msok..
thnz 2 aiman and dzaid..
and juga dak2 klas a yg sudi terima aku..
terima kasih sgt..
sbb korg still dpt terima aku msok klas korg..
xda sifat kutok2 blakang..
aku gak mntk maaf sbb kalu aku ni bagi klas korg semak..
o penuh sempit korg xslesa nk blaja..
ak hrp dpt stdy dgn korg..
n same2 berjaya dgn korg :)

psstttt hopefully korg true friends :)

Tuesday, December 21, 2010

its make me happy

ouh tahniah syg!
akhirnya dia diterima juga oleh kolej..
hahaha..
yang penting semua akan jadi mcm dl..
together balik..
g mane2 saje dengan dia :)
dapat la aku dijage dan dikongkng balik..
hahahahah
:)

psssttt tahniah juga pada yg lain yg dpt kolej

Saturday, December 18, 2010

i'm businesswomen :)

ok! bermula sem hadapan aku kene bahagikan mase aku dgn belajar and biz.
terima kasih ayah sebb bagi modal utk aku mulakan biz aku.
ok biz yg aku nak buat ni adalah biz tudung ye.
eh x selendang :)
yg trend skng pakai 2..
nnt bila aku dah strt amik2 pic.
aku akan upload semua.
sesape yg bermint bole la bgtaw.
aku akan upload kt fb aku juga.
aku jual semua mura2.
dont wory.
so support la biz ak ok?
thnz:)

psstt aku harap aku jadi usinesswomen yg berjaya! ;p

Wednesday, December 15, 2010

kau bukan paham

aku rindu kau 

ASRAF SALAM!

kau bukan paham.lantak kau la.
buat ape kau ske.
mls aku lyn kau da.
bt pnt ja aku buat pagai.
kau bukn kesah.
dl kau paham aku rindu kau bila aku buat pagai.
skng dah xpaham.
bukn nak pujok.
ko siap tido lago.
fine

pssttt : mls mcg kau bia kau rase.

Friday, December 10, 2010

bersederhana la weyh

kata orang kalau ada kete jangan nak belagak kehulu kehilir nak pickup2 kawan lelaki perempuan bajet awk je ada kete sbb kete awk 2 mak bapak pnya duet..

kata orang setakat baru nak tahu semua jenama mahal2 tapi dah bajet macam awk je tahu semua jenama2 tu xpyah nak belagak. sbb dulu forever 21 pon awk xtahu...

kata orang xpayah nak ikut orang2 hot bile dress up sbb awk xkan jadi sehot dia kalau setakat nak tiru orang.

kata orang jgn nak kepoh2 awk belajar gila2 akan dapat 4flat padahal result kuar xtgi mane..
belum tentu dpt 3pointer.

kata orang xpyah nak pilih kawan yg pandai dan hot je sbb awk belum tentu setaraf mereka.
kata orang kalau hakikatnya kita xsekaye mane. xsehebat anak dato atau tan sri jgn tunjuk kita mcm anak dato.

kalau pergi mana2 awk asyk bgtaw orng itu ini jenama itu ini tempat itu ini. orang 2 sbnrnya meluat dgn awk

kata lelaki kata perempuan orang yg mcm ni xkemana sbb kawan mereka belum tnt stick dgn mereka dan lame2 orang cm ni yg paling meluat sekali.

p/s: sederhana la jgn buat mcm kita tahu semua jgn belagak setakat baru ad kete xberape nak mahal sdgkan bkn bili dgn titik peluh kita sbb bukn perempuan lelaki pon xske

my result!

congrte mia!
i pass all my paper..
alhamdulillah...
sujud syukur telah dibuat..
mia usaha lagi next sem bg meningkat lagi.
i proud 2 be accounting student :)

p/s: congrte 2 all my friends..

Thursday, December 9, 2010

dup dap dup dap

perhatian! perhatian!
kepada pelajar uitm!
result anda pada hari ini sudah boleh dilihat
pada jam 9.00 pagi ye.
semoga berjaya.
kalau gempak result anda sila heboh2kan supaya riak..
kalau tewok diam2 sudahh...

p/s: semoga aku mendpt result yg baik . AMIN!

Monday, December 6, 2010

eh2 tahun baru?

ouh ye tanpa sedar kita dah masuk tahun baru..
tahun baru mingikut tahun islam ye..
so harini tepat pada tarikh 7/12/2010
kita telah masuk tahun baru..
jadi saya ingin mengucapkan salam maal hijrah ye..
semoga mempunyai azam yg ok dan senang utk dilakukan..
mudah-mudahan semua dapat menjalankan azam masing2.

p/s: ape azam aku ea? ouh ye nak belajar betul2 kasi dpt result bgs. aku pasti boleh! :)

Sunday, December 5, 2010

students account uitm perak anda selamat!

sila buka link ini anda pasti gembira :)

http://peraktoday.com/wp/?p=7299

Saturday, December 4, 2010

masked rider!

tengah kemas2 rumah tetiba aku sekilas terpandang sesuatu yg menarik perhatian aku.

masked rider!




waktu keck2 ni adek aku ske main
tapi jgn terkejut aku pon tumpng main skali siap berebut
best taw
wlpn kene marah dgn nenek aku sbb main masked rider ni
pnt je dia belikan aku barbie doll.
hahahaha..

Friday, December 3, 2010

can i be ur bf?

ayat ni selalu je aku dengar dan selalu saje ada yg meluahkan pada aku..
selalunya dari mamat2 yg sebaye..
tapi sekarang..
dr orang2 tua..
tua yg macam mane?
tua yg dah kubur panggil mari rumah kata pergi..
dah bercucu..
ada hati nak jadi bf aku..
kalau nak buat menatu boleh la terima lagi..
macam2 org2 tua skng..
makin tua makin gatal.
ops xsemua ok?
sape makan cili dia yg terasa pedas.;)
kadang2 bila yg meluahkan hasrat hati tu org tua aku terus rase macam aku ni dah tua sgt..
sesuai dgn mereka.
eh x x x..
aku masih muda..
wlpn hakikatnya aku akan memasuki alam dewasa tahun depan..
dan umur aku bakal mencecah 20 tahun..
huyooo...
aku mmg dah dewasa :)

p/s: saya sudah ada bf pakcik :) saya sesuai jadi menantu pakcik ja kalau pakcik ada anak lelaki ansem muda xpon sy sebagai anak pakcik je :) terima kasih

khas utk mia bodoh yg maki aku di chat box

for ur information.
blog aku xperlukan maki hamun ko.
so kalau nak maki hamun depan2..
buat cara berani.
setakat nak maki tapi kt chatbox bole blah k?
ak xalu2kan pon ko bc blog aku or menyemak kt blog aku.
aku jalang?
kau kesah?
kau baik sgt ke? cermin diri dulu lah weyh.
sedar sikit..
hidup aku mampus p kt aku la..
kau xdiperlukan.

p/s : yg pagai cm setan nak maki2 org pergi blah jgn nak bukak blog aku. terima kasih!

Thursday, December 2, 2010

nak kurus macam aku?baca ini!

nak kurus seperti aku?
macam ni?

meh nak bagi pertua.
mahu ker?
hehe senang je
setiap malam minum susu campur dgn soda :)

dont worry sedappppp!
ouh ye bagus utk perempuan yg senggugut teruk :)

Saturday, November 27, 2010

bila xda keje, ini keje sy




p/s : ni bukan adek ak yg buat :) tapi AKU. buruk ke? unik hanya org berseni ja hargai ;p

Sunday, November 21, 2010

aku masih baru

baru saje mula nak tulis blog..
baru nak belajar menulis tentang kehidupan yg aku lalui..
follower pon xramai..
tapi tetap happy ada juga yg sudi nak bace blog aku wlpn kadang2 aku rase 
macam aku tulis benda mengarut2 je..
hehehe
tapi lantak la kan blog aku..
ske ati aku la nak tulis ape pon..
bila aku buat blog ni aku pegi la tuka2 setting dia..tanpa aku sedar yang aku
dah buat smethng dekat blog smpi mambe aku xley nak komen blog aku..
bnd dah lame langsung aku xperasan..
tapi apabila sorg bloger ni tego 
gebob : rasa mcam kne adjust setting komen la dear..gebob still xley komen ur post ;(
hahaha baru aku sedar..
cari punya cari 
tuka punya tuka
baru la boleh komen..
bangge aku..
to gebob : dah boleh komen :) thnz bgtaw

nak bt mcm mane kan saya masih baru terima kasih gebob

Thursday, November 18, 2010

kerja ouh kerja

aduhai...
sana sini mencr kerja...
susah btl nak dpt..
kalau dpt pon gaji skit...
yela part time..
kdg2 nyesal pon ad ..
ad family biz blagak xnak keje..
bajet nak berdikari la sgt kan..
ha pdn mke..
cr keje lak ujung2 bulan..klakar la kan..
pergi kedai2 semua nak yg  umur 21 tahun keatas..
ape kitorg xlaku ke?
19 tahun bape tahun ja beza...
nak kate xpandai berkata2..
aku paling hebat..
nak kate xpandai promote barang...
pengalaman keje sbg promoter dah ada..
hai..
agaknya last2 aku keje gak la dgn bapak aku tuh

Monday, October 11, 2010

terima kasih daun keladi AWK.

Sungguh x ku duga xku sangka. Akhirnya kau kant0i juga.terima kasih ya Allah.dah terima kasih juga pada kau kerana masih tidak serik menipu aku wlpun kau sedar peluang utk kau tdlah tiada.mungkin bg kau aku mudah dipujuk utk diberi peluang lg.tp cukup smpi disini tiada lg kepercayaan untuk mu. Bila aku menipu kau kata aku pijak kepala.bgaimana pula dgn diri mu?atau kau tetap dgn prinsip kau.kesalahan kau kecil dah xda mslh utk dilakukan berulang2.kata2 maaf kau hny racun pd hati ku. Kau pnah merasai skt ati,kcewa,sedih.tp kau xdpt merasai kekecewaan ku. Stp kali jnji kau taburkn kau mungkiri. Jnji yg sama. Hny 1 ayat untk kau AKU DAH MUAK TERIMA KASIH DAUN KELADI ASRAF SALAM. p/s kdg kala kte rasekn diri ini sempurna b0leh didik jge seseorg.kte rasa kita hebt.sala kte sala kcl.jnji kte dimungkri kita pasti diberi peluang. Skng fikirlah sape yg pnjak kepala sape.sape yg xpna na menghargai peluang dn kemaafan dan sape. Kau bukan yg terbek utk ku dikala ini. Mungkin aku se0rg gadis kau menganggap aku insan yg xd pape yg mudah dipujuk.belum tnt kau b0leh sembuhkn hati aku dgn ape yg kau lakukan. Jgn pna mengharap cinta ikhlas dr ku kalau kau sndr xpna na beubh.mgkn bg kau 2 kesalahn kcl tp tidak bg ku. Terima Kasih.

Thursday, September 16, 2010

rindu ke?

rindu ke?
mungkin tidak..
entah..
rase mcm nak happy mcm dl..
wktu skola2..
tp rase mcm xleh nak msuk lg..
jmp pon mcm org asing..
kadang kala
seperti menyampah dan sakit ati..
yeke?
itu la yg aku rase..
hahaaha..
kdg kala mereka seperti tidak sedar.
dan mkin juga mereka sedar..
tapi ada aku kesah klu xjumpa?
ad ak kesah klu xlepak?
xkesah pon..
kehidupan mengajar erti mencari kawan yg sebenar..
yeke?
ya itulah hakikatnya..

Wednesday, September 8, 2010

not my taste la =.=!

pelik la laki zaman sekarang ni..xcukup2...
dah ad bini nak cr pmpn len..
last2 ak lak yg kene serang..
wtf weyh
nk jadi cite mgu lps ad la 1no ni dia tersalah topup tertopup kat aku..
so ak ignore jela selps syg aku ckp ala bt bodo jela..
org dah bg amik je..
dia yg xnk mntk balik tpp tu..
pastu semalam time aku tgh sedap2 tido selps pnt membeli belah di pasar..
habis sma lembu ayam kerbau aku rembat..
ak pon tido la utk menghilangkan rase2 penat di badan..
dlm tgh sedap2 tido tetiba2..
ad la 1 pmpn call aku
tnya nama aku..
ak dgn tgh mamai nya pon bgla taw nama ak
dia tertiba nek angin kata aku ad  skndal dgn laki dia..
laki dia sll dok tpp aku.,
smpi nk jmp ak..
dia ckp kalu x dia nk buno ak..
ad ak kesah ke?
ak ckp la apehal lak ak nk jmp ang...
ak ad kne mengena dgn hdp ang ka?
dia ley lak maki aku
ckp dah a ad skndal dgn laki dia..dok jadi perampas..
pala buto ang la kn?
mmg aku hangin 1 badan la..
ak dok fght kt tepon la dgn dia..
maksu aku msok bilik tnya awat ang ni muka merah..
ang dok maki sapa..
aku jawab la ni ha pmpn sewel mana tah dok tuduh aku rmps laki dia..
dok ad affair dgn laki dia..
cinta aku tu aku nk cmpk mana?
lombong,,
maksu aku baran la..
dah dia dok maki ak tuduh bukan2..
mmg nk kene la..
dia ley ajak mksu ak fght lak kt lua..
maksu aku kata la meh la fght kt balai..
bia setel..
men tuduh ja..
siasat xmaw..
laki gatai dgn betina lain ak lak yg kene..
mmg baran la..keturunan aku xda yg nk laki org..
dia siap kata laki dia ansem xnmpk cm kawen..
ad aku kesah ka? cinta aku tu lagi ansem..keling..itam manis semua cukup..
xkan laki dia keje xbrapa..
blajaq xtgi mana..
duk uma setingan bt anak je taw...
ad hati nk pasang anak dara..
blah la weyh..
cian gler la kt pmpn ni dpt laki cm puki..
kita nk tlg dia setle dia dok maki siap ckp ak xd maruah..
WTF la weyh..
hsbnd ang tu lau muda,ansem,kaya, boleh la
setakat habuk ja ad..xpya la weyh..
ad bini xsedaq..
xpna puas.. NOT MY TASTE la weyh laki ang tu
P MAMPOS! 
CINTA aku 10 kali ganda lagi bgs la..
xdanya aku nk kat laki ang lau BF aku lagi elok..
jgn nak main tduh ja..
ang lom knl aku la..
ak pnya maki lg dasyat dr ang..
bulan pose dok maki org..
dah a tduh bukan2..

Sunday, September 5, 2010

SAKA?

aku susa nak caye bnd mcm ni..
tp entah la..
ble tgk mksu asyk skt ja..
berubat sana sini..
pengsan ja sll..
ak pon sangsi nk caye..
stgh org caya stgh x
tp la kan..
myb btl juga kan..
mst la ad saka..
moyang dl2 kan ske nersahabat dgn bnd2 mcm ni..
td g chck dgn ustaz mane tah..
dia aku tgk teror..
muka bersih gak..
ad cahaya la..
dia la tgk maksu
dia ckp ad..
real dpn mata aku tgk..
tp aku tkt gler la..
kalu percaya rase2nya syirik ke x ea bnd ni?
bnd ni kan mmg makhluk Allah
askar nabi sulaiman
bole la kan percaya?
hai entah la..
bia jela..
malas la nk taw..
tp mudah mudahan kalu btl mksu ad saka bole berubat dgn ustaz yd Alhamdulillah la..
semoga maksu saya baik sht mcm dl :) Amin

Friday, September 3, 2010

SYAWAL MAHU TIBA! :)

SYAWAL mahu tiba
RAMADHAN sudah mahu pergi
cepatnya rase..
macam baru pose smlm je..
so wlpn SYAWAL lagi semgu nk tiba..
xpe2..
nk wish cpt2 kt semua org..

ok 

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN...
KALU ADA SALAH DAN SILAP HARAP DIMAAFKAN
KEPDA RAKAN2 KU..
BFF TERUTAMANYA
ROOMATES PON XLUPE..
SOWI AKU SLL BT MASALAH..IKUT PALE AKU JA..
SKE USIK KORUNK
BEBEL MACAM MAK NENEK..
MULUT MURAI
SORI YE..
AKU SYG KORUNK SGT